Składniki analityczneSkład
30% Świeża wołowina, 15% bataty (suszone), groch (łuskany), skrobia zemniaczana, 10% białko wołowe (suszone), białko drobiowe (suszone), 5% ciecierzyca (suszona), składniki mineralne, drożdże piwowarskie (suszone, źródło mannanoligosacharydów), śruta chleba świętojańskiego (suszona), tłuszcz drobiowy, miazga jabłkowa (suszona), 1,1% siemię lniane, jaja (suszone), 1% olej z łososia, wątróbki drobiowe (hydrolizowane), suszone wysłodki buraczane (odcukrzone), 0,5% marchew (suszona), inulina z cykorii (FOS), pasternaki zwyczajne (suszone), żurawina (suszona), buraki czerwone (suszone), 0,2% suszone zioła (liście pokrzywy, rumianek, liście jeżyny, krwawnik pospolity, korzeń mniszka lekarskiego), 0,04% chrząstka z kurczaka (hydrolizowana, źrodło chondroityny), 0,02% skorupiaki (hydrolizowane, źrodło glukozaminy).
Dodatki na kg
Dodatki dietetyczne:
Witamina A 13 000 j.m., witamina D3 1 300 j.m., witamina E 130 j.m., witamina C 60 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 (ryboflawina) 15 mg, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 10 mg, witamina B12 (cyjanokobalamina) 225 µg, niacyna 55 mg, D-pantotenian wapnia 25 mg, kwas foliowy 2 mg, biotyna 550 µg, chlorek choliny 1 500 mg, cynk (tlenek cynku) 125 mg, miedź (pięciowodny siarczan miedzi(II)) 12,5 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza(II)) 200 mg, mangan (tlenek manganu(II)) 40 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 2 mg, selen (selenin sodu) 0,05 mg.
Wartość energetyczna / kg (ME FEDIAF, 2020): 14,79 MJ/3.535 kcal
Składniki analityczne
Białko surowe | 23.0 % |
Tłuszcz surowy | 12.0 % |
Włókno surowe | 3.2 % |
Popiół surowy | 7.6 % |
Wapń | 1.3 % |
Fosfor | 1.0 % |
Sód | 0.35 % |
Kwasy tłuszczowe Omega 3 | 0.8 % |
Kwasy tłuszczowe Omega 6 | 1.5 % |